Tässä reseptissä kuorrutukseen on käytetty tavallisen voikreemin sijasta Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea, jonka avulla saat helposti kestävät pursotukset.
Kuumenna uuni 200 °C:seen tasalämmölle.
Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Jos taikina juoksettuu, lisää noin ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhot taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa.
Jaa taikina muffinivuokiin (18-22 kpl). Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä puutikun avulla. Jos taikinaa ei jää tikkuun kiinni, muffinit ovat kypsiä. Jäähdytä muffinit ennen koristelua.
Sekoita kulhossa kaksi pussia kakkumoussea ja 5 dl maitoa. Vatkaa ensin sähkövatkaimen pienimmällä nopeudella sekaisin ja sitten korkeimmalla nopeudella noin 3 minuutin ajan kunnes mousse on kuohkeaa. Jaa kakkumousse kolmeen kulhoon. Värjää mousset erisävyisiksi sinisiksi geelivärin avulla.
Laita sitten eriväriset täytteet pursotuspusseihin, joissa on erilaiset tyllat päässä. Vaaleinta sinistä on pursotettu reseptikuvassa ison suljetun tähtityllan läpi, tummempaa sinistä ruusutyllan läpi ja kaikista tumminta 16 sakaraisen tähtityllan läpi. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle kuvioita. Aloita pursottamalla vaaleinta täytettä muffinin toiselle reunalle. Pursota sitten viereen ruusutyllan läpi aaltomainen kuvio. Viimeistele tummimmalla täytteellä pursottamalla 4-5 pientä kasaa tyhjäksi jääneelle alueelle.
Viimeistele kuppikakut Ocean Mix ja Soft silver pearls -koristerakeilla.
Inspiroidu
Cupcake
Cupcake