Pese ensin kädet. Murusta muffinit kulhoon. Lisää tuorejuustoa sen verran, että saat massasta sopivasti muotoiltavaa, mutta älä tee siitä liian pehmeää.
Ota rasia tai lautanen, joka mahtuu pakastimeen. Pyörittele kakkutaikinasta 10-15 palloa rasiaan.
Ota sokerimassasta reilun sormenpään kokoisia nokareita ja pyörittele ne palloiksi sekä pitkiksi, ohuiksi pötkylöiksi. Tarvitset palloja ja pötkylöitä yhteensä yhtä paljon kuin kakkupalloja on.
Leikkaa paperipillejä puoliksi niin monta, että jokaiseen kakkupalloon riittää puolikas pilli. Tökkää pilliin ensin sokerimassapallo ja sen jälkeen työnnä pilli tukevasti kakkupalloon. Pötkylät voit kieputtaa loppuihin kakkupalloihin tökättyjen pillien ympäri. Laita kakkutikkarit pakastimeen noin 1 tunniksi.
Kun kakkupallot ovat jähmettyneet, ota mikronkestävä pieni kulho ja paloittele suklaa kulhoon. Sulata suklaata mikrossa 20 sekuntia ja sekoita. Toista sulatusta ja sekoittamista, kunnes suklaa on pehmeää.
Ota jääkaappiin mahtuva iso lautanen tai leikkuulauta ja levitä sen päälle leivinpaperi. Yli menevän paperin voit leikata pois. Kaada strösselit valmiiksi pieneen kulhoon. Koristele kakkutikkarit yksi kerrallaan, tyyli on vapaa. Dippaa kakkupallo ensin sulaan suklaaseen ja pyyhkäise lusikalla ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon. Dippaa osa tikkareista vielä strösseleihin. Laita sokerihymyjä ja sokerisilmiä paikalleen. Mitä koristeluja keksit itse?
Laita kakkutikkarit vielä vähintään 30 minuutiksi jääkaappiin, niin suklaa jähmettyy.
Syö pois, ja laita loput jääkaappiin. Nam!
Inspiroidu
Makeiset
Makeiset