Lisää jauhot suureen kulhoon. Kaada hiiva kulhon toiselle puolelle sokerin kanssa.
Lisää suola ja pippuri toiselle puolelle jauhokulhoa. Ripottele päälle 75 grammaa raastettua parmesaania ja sekoita ainekset kevyesti keskenään.
Tee jauhoseoksen keskelle kuoppa. Lisää vihreää geeliväriä kädenlämpöisen veden joukkoon niin että saat mieluisan värisävyn. Lisää vesi-geeliväriseokseen myös oliiviöljy. Kaada seos jauhokulhon kuoppaan ja sekoita karkeasti taikinaksi.
Kaada taikina puhtaalle työalustalle ja vaivaa sitä noin 10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee sileä ja venyvä ja kunnes väri on levinnyt taikinaan tasaisesti.
Voitele kulho kevyesti öljyllä ja aseta taikina takaisin kulhoon. Peitä taikina öljytyllä kelmun palalla tai kostealla keittiöpyyhkeellä.
Jätä taikina lämpimään paikkaan tekeytymään noin tunniksi, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Kun taikina on tekeytynyt, kaada se jälleen puhtaan työtason päälle ja vaivaa taikinaa hieman.
Rullaa taikina pitkäksi pitkulaksi ja jaa noin 25-30 palaan, jotka ovat pituudeltaan noin 25 cm. Tehdäksesi rystyset sormiin, pyöritä taikinan paloja käsissäsi niin, että päädyt ovat ohuemmat kuin keskikohta, joka jää paksummaksi.
Tee terävällä veitsellä viiltoja sormien keskikohtaan (rystysiin) ja aseta sormet leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille.
Toista edellä mainittu kaikille sormille. Kaiken kaikkiaan sormia tulee noin 3-4 pellillistä.
Puolita oliivit ja aseta kunkin sormen päätyyn kynneksi.
Voitele kukin sormi öljyllä ja ripottele jäljellä oleva parmesaani rystysiin, joka saa rystyset näyttämään hieman karvaisilta.
Peitä kukin pelti kostealla keittiöpyyhkeellä ja jätä taikina kohoamaan 20-30 minuutiksi. Sillä välin lämmitä kiertoilmauuni 180 asteeseen.
Leipätikkujen kohottua, paista niitä uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat pinnaltaan kevyesti kullanruskeita.
Ota leipätikut pois uunista ja aseta ritilälle jäähtymään.
Dippiä varten, pilko kaikki dipin ainekset ja lisää ne pannulle, jossa on oliiviöljyä.
Kypsennä keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ainekset ovat kypsyneet ja muistuttavat chutneyta.
Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
Jos haluat tehdä dipistä sileämmän, voit sekoittaa ainekset vielä tehosekoittimessa.
Tarjoa dippi lämpimänä leipätikkujen kera.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät