1. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon kaardemumma, sokeri ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa yleiskoneella tai vatkaimella taikinakoukouilla 6-7 minuutin ajan. Lisää suola ja voi. Jatka vaivaamista vielä 3-4 minuuttia. Voit vaivata taikinan myös käsin. Anna taikinan kohota noin 30-40 minuuttia.
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään notkeaksi massaksi. Kauli kohonnut taikina levyksi ja levitä vaniljatäyte levylle. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 12 palaan. Asettele palat kakkuvuokaan niin, että keskellä on 4 palaa ja loput niiden ympärillä. Kohota noin 30-40 minuuttia. Voitele kananmunankeltuaisella ja paista uunissa +175 asteessa noin 20-25 minuutin ajan, kunnes pulla on kauniin kullanruskeaa ja kypsää.
3. Koristele jäähtynyt pulla valkoisella sokerikuorrutteella.
Inspiroidu
Pullat
Pullat