Laita uuni lämpenemään 260 asteeseen. Lämmitä leivinpeltiä uunissa.
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää öljy sekä vesi. Vaivaa taikinaa n. 12 minuuttia monitoimikoneessa, kunnes se on pehmeää ja joustavaa. Pitkää vaivausaikaa tarvitaan gluteenin muodostamiseksi, joka vaikuttaa taikinan rakenteeseen. Koska taikinaa vaivataan pitkään, on monitoimikoneen sekoitin helpoin vaihtoehto taikinan vaivaamiseksi. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla taikinan vaivaamista taikinakoukuilla varustetun sähkövatkaimen ja käsivoiman yhdistelmällä.
Peitä taikinakulho kelmulla ja anna taikinan levätä noin 5-10 minuuttia. Levännyt taikina ei kutistu yhtä helposti sitä kaulittaessa. Valmista sillä välin täyte.
Pilko pepperoniviipaleet pienemmiksi kuutioiksi. Laita pepperonikuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon loput täytteet. Sekoita hyvin.
Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele siitä sämpylöitä. Peitä sämpylän muotoiset taikinapalat kelmulla. Kauli yksi sämpylä kerrallaan halkaisijaltaan n. 15 cm kokoiseksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Laita 1/8 täytteestä kaulitun taikinan keskelle ja taita taikinan reunat täytteen yli niin, että sauma jää keskelle. Rullaa liitoksen reuna kiinni.
Aseta calzonet leivinpaperin päälle ja uunipellille. Paista yksi uunipelti kerrallaan uunin alaosassa 13-14 minuutin ajan.
Anna uunipellin lämmetä uudelleen muutaman minuutin ajan ennen seuraavan pellillisen paistamista.
Leivonta-aika: 13 - 14 Minutes
Minicalzonet säilyvät pakastimessa noin 3 kuukautta.
Täytteitä voi valita haluamansa mukaan, myös esimerkiksi edellisen illan ruoantähteitä voi hyödyntää täytteiksi!
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät