Liota liivatelehteä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kiehauta kuohukerma, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hienoksi rouhittu valkoinen suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sulata liivatelehti kuumaan suklaa-kermaseokseen ja mausta vaniljasokerilla. Anna moussen tekeytyä kylmässä yön yli, vähintään 12 tuntia.
Kuumenna uuni 175 asteeseen (kiertoilmauuni 150 asteeseen). Sulata voi ja rouhittu suklaa miedolla lämmöllä ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Vatkaa keltuaiset, kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suklaarakeet suklaa-voiseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti käännellen.
Jaa taikina kolmeen voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista pohjia noin 14–16 minuuttia ja jäähdytä ritilän päällä. Vaihtoehtoisesti voit paistaa pohjat yksi kerrallaan yhdessä irtopohjavuoassa. Muista antaa pohjan jäähtyä, ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Vatkaa suklaamousse kevyeksi ja kuohkeaksi vaahdoksi, mutta varo vatkaamasta liikaa. Huuhtele marjat ja pilko suurimmat marjat paloiksi. Täytä kerrokset moussella ja marjoilla ja säästä kolmasosa marjoista koristeeksi. Sulata rouhittu suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Kaada suklaata kakun päälle ja anna sen valua hieman reunoilta. Koristele marjoilla ja tarjoile.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut