Murenna hapankorput ja mantelilastut. Sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä muruseos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan (halk. noin 22 cm) pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna sipuli ja nypi timjamista lehdet. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sipuli, timjami, kurkkusalaatti ja piparjuuritahna yhteen. Kuumenna sitruunamehu ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää savupororouhe ja kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl puolukkahilloa ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Sekoita joukkoon loppu hillo ja kaada hillo kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Viimeistele kakku tuorejuustopursotuksilla sekä marjoilla ja hapankorppupaloilla.
Inspiroidu
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut