Laita vadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä lähes kiehumispisteeseen asti samalla sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja soseuta lämpimät marjat sauvasekoittimella. Anna vadelmamelban jäähtyä kokonaan ennen kakun kokoamista.
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Laita munanvalkuaiset kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella jämäkäksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria 1 rkl kerrallaan ja vatkaa valkuaismassaa n. 30 sekuntia jokaista sokerilusikallista kohti.
Lisää muutama pisara punaista geeliväriä ja jatka vatkaamista vielä 10 minuuttia. Marenkipohjien värin tulisi olla kauniin pastellinsävyinen.
Sekoita etikka ja maissitärkkelys yhteen ja lisää valkuaismassaan. Vatkaa vielä 2 minuuttia.
Piirrä neljälle leivinpaperille halkaisijaltaan noin 24 cm kokoinen ympyrä. Laita marenkivaahto pursotinpussiin ja täytä leivinpaperiympyrät.
Aseta marenkipohjat uuniin ja laske lämpötila 120 asteeseen. Paista pohjia noin 1,5 tuntia ja sammuta sitten uuni. Anna pohjien jäähtyä kokonaan ennen kuin poistat ne uunista. Pohjat säilyvät 3 päivän ajan ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä.
Vatkaa vispikerma kevyesti sähkövatkaimella ja lisää Cream Fix. Vatkaa kermaa vielä n. 20 sekuntia tai kunnes kerma on sopivan paksuista.
Asettele marenkipohjille vuorotellen kermavaahtoa ja vadelmamelbaa kerroksittain niin, että lopuksi kakun päällä on kermavaahtoa ja hieman vadelmamelbaa. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.
Tarjoa heti.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut