Tee pullataikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Vatkaa taikinaan ilmaa. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi loppu vaiheessa ja alusta kunnes voi on tasaisesti taikinassa. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Voitele 2 pitkää, pinnoitettua leipä- tai kakkuvuokaa (vetoisuus n. 1 l) voilla. Nosta kohotettu taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli levyksi (n. 45 x 50 cm). Jaa levy kahtia.
Levitä huoneenlämpöinen voi pullalevyille. Ripottele päälle sokeri, hedelmäsekoitus, kirsikkapalat, mantelirouhe ja vaniljasokeri. Leikkaa taikina 6 kaitaleeksi (lev. n. 7 cm). Nosta taikinakaitaleet päällekkäin; taikina on löysää, eikä haittaa, vaikka kaitaleet hiukan venyvät. Leikkaa kaitalekeko 6 cm:n paloiksi. Jaa palat vuokiin ja nosta palat pystyyn, niin että viipalointi näkyy.
Anna kohota keittiöpyyhkeen alla n. 20 minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista vuokia uunissa noin 30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, niin peitä foliolla. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. Pursota pinnalle sokerikuorrutetta ja ripottele pinnalle loput hedelmäsekoituksesta.
Inspiroidu
Pullat
Pullat
Pullat