Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista tarkasti niin, että yhtään keltuaista ei mene valkuaisen joukkoon. Valkuaiset käytetään marenkikranssin valmistukseen, keltuaiset verigreippicurdin valmistamiseen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on oikeanlaista, kun se pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin. Lisää mukaan hienosokeri, tomusokeri ja vaniljasokeri pienissä erissä vaahdotuksen loppuvaiheessa, vatkaa niin kauan, että sokerikiteet eivät tunnu massassa enää selvästi. Mittaa vaahtoon valkoviinietikka ja perunajauho ja sekoita vielä hyvin.
Lämmitä uuni 125 asteeseen.
Piirrä leivinpaperiin lyijykynällä ympyrä, jonka halkaisija on 25 cm. Levitä leivinpaperi uunipellille niin, että ympyrän piirrospuoli jää peltiä vasten ja kuvio näkyy paperista läpi. Lusikoi marenkivaahto ympyrälle kranssin muotoon niin, että keskelle jää tyhjä kohta. Tasoita kranssin pinta ja vedä lusikalla ura kranssin kehälle niin, että reunat jäävät keskikohtaa korkeammiksi.
Paista kranssia uunin keskitasolla 125 asteessa ensin 30 minuuttia, laske uunin lämpötila sitten hieman alle 100 asteeseen ja paista vielä 90 minuuttia, kunnes kranssi on kovettunut. Käännä lämpö pois päältä, avaa uunin luukku ja anna kranssin jäähtyä uunissa.
Valmista marengin paistuessa verigreippicurd. Pese ja kuivaa greippi hyvin. Raasta verigreipin oranssinpunainen kuoriosa kattilaan, halkaise verigreippi ja purista mehu samaan kattilaan (noin 1 dl). Lisää joukkoon vielä keltuaiset ja sokeri ja kuumenna seosta vispilällä sekoittaen niin, että seos kiehahtaa. Pienennä lämpöä ja keitä seos sakeaksi viitisen minuuttia.
Nosta kattila liedeltä. Kuutioi voi ja vispaa voi seokseen kuutio kerrallaan niin, että kuutiot ehtivät sulaa ennen seuraavan lisäämistä. Kaada kauniin kiiltävä seos puhtaaseen lasipurkkiin ja anna jäähtyä ja tekeytyä jääkaapissa kranssin paistamisen ja jäähtymisen ajan. Verigreippicurd säilyy jääkaapissa reilun viikon.
Kasaa ja koristele pavlovakranssi vasta juuri ennen tarjoilua:
Koristele muutama tähdenmuotoinen piparkakku valkoisella Dr. Oetker -sokerikuorrutteella ja anna kuivahtaa hetki.
Irrota jäähtynyt marenkikranssi leivinpaperista ja nosta se varovasti tarjoiluvadille. Jos kranssi murtuu, ei hätää, kasaa se muotoonsa vadille – kranssin päälle tulevat curd, kanelikerma ja koristeet peittävät kauneusvirheet.
Vaahdota kerma ja mausta vanilja-aromilla, vaniljasokerilla ja kanelilla. Levitä reilu kerros verigreippicurdia marenkikranssin keskiuraan. Lusikoi kanelikerma tasaiseksi kerrokseksi curdin päälle.
Leikkaa puolikas verigreippi viipaleiksi ja puolita viipaleet. Koristele pavlovakranssi piparkakuilla, verigreippiviipaleilla, kanelitangoilla, rosmariinin oksilla ja kultasuihkeella. Ripottele viimeistelyksi koristerakeita. Trenditietoinen koristelija asettelee koristeet vain puolikkaalle kranssia.
Tarjoa pavlovakranssi mahdollisimman pian koristelun jälkeen, jotta marenkipohja säilyttää rapeutensa eikä ehdi kostua liikaa.
Inspiroidu
Jälkiruoat
Jälkiruoat
Jälkiruoat