Lisää vehnäjauhot suureen kulhoon ja tee jauhojen keskelle kuoppa. Mittaa pienempään kulhoon kuivahiiva, 2-3 ruokalusikallista lämmintä maitoa, 1 ruokalusikallinen sokeria, 2 ruokalusikallista jauhoja ja sekoita. Kaada hiivaseos isompaan kulhoon jauhojen keskellä olevaan kuoppaan (Kuoppa estää hiivaseosta sekoittumasta jauhoihin). Jätä hiivaseos n. 20min ja lisää sen jälkeen kananmunat, voi, kermaviili, sokeri ja aromit. Vaivaa taikinaa ja lisää välillä lämmin maito ja kivennäisvesi.
Lopuksi lisää ruokaöljy. Vaivaa taikinaa niin pitkään, että se ei enää tartu käsiin ja on tasaista. Peitä taikinakulho puhtaalla keittiöliinalla ja siirrä lämpimään. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Valmista pähkinäinen täyte sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Jaa taikina neljään yhtä suureen palaseen. Kauli kaksi palasta ja täytä molemmat puolikkaalla määrällä pähkinätäytettä. Rullaa molemmat palaset ja purista molempien rullien päät yhteen. Kierrä rullat keskenään. Aseta valmis Cozonac voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan. Anna nousta vielä 20-30 minuuttia lämpimässä. Valmista jäljelle jääneistä taikinapalasista ja pähkinätäytteestä toinen Cozonac.
Esilämmitä uuni leipien kohotessa 180 asteeseen. Voitele leivät kananmunalla ennen uuniin laittamista. Paista n. 45-60 minuuttia tai kunnes leipä on vaalean ruskea. Poista vuoasta ja anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät