Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Vaahdota kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää kädenlämpöinen maito, hiiva, suola ja kardemumma. Lisää 3 dl vehnäjauhoja ja jatka vaahdottamista hetken aikaa. Näin saat pullasta erityisen pehmeää ja kuohkeaa.
Lisää jauhoa pienissä erissä ja vaivaa taikinaa aluksi vatkaamalla ja lopuksi vaivaamalla. Lisää pehmeä voi pieninä kuutioina vaivauksen loppu puolella. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, jotta siihen muodostuu hyvä sitko ja taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Ripottele lopuksi pinnalle jauhoa ja peitä taikina lämpimään paikaan kohoamaan noin tunniksi tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Sekoita täytteen raaka-aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Täyte saa olla pehmeää ja helposti levittyvää.
Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa taikinaa voimakkasti, jotta isoimmat ilmakuplat puhkeavat. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli osiot yksitellen kolmeksi levyksi (45x60 cm).
Levitä kolmannes täytteestä takinalevyn päälle ja taita levy kaksin kerroin niin että täyte jää sisälle (45 x 30 cm). Leikkaa levystä n. 3 leveitä , 30 cm pitkiä nauhoja. Pyöritä nauhat kierteelle ja solmi kierteet solmuun.
Aseta pullat väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteiseen (ylä- ja alalämpö).
Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin keskitasolla pelti kerrallaan noin 8-10 minuuttia kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja sisältä kypsiä. Anna pullien jäähtyä leivinliinan alla, niin ne pysyvät pehmeinä.
Inspiroidu
Pullat
Pullat
Pullat