Ota 50 g voita. Käytä siitä nokare vuoan (irtopohjavuoka 20-24 cm) voiteluun. Jaa loput nokareina vuoan pohjalle ja ripottele ruokosokeri päälle.
Irroita kivet luumuista leikkaamalla veitsellä luumun ympäri ja kiertämällä puoliskot irti toisistaan. Irroita kivet ja lohko luumut. Lado luumulohkot kauniisti vuoan pohjalle sokerin päälle.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen vaahdottaen välissä aina muutaman minuutin ajan. Jatka vaahdottamista kunnes vaahto on ilmavaa ja vaaleaa.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin. Lisää yhdessä mantelijauheen ja ripauksen suolaa kanssa taikinaan. Sekoita ja lisää lopuksi kiehuvan kuuma vesi. Kaada taikina luumujen päälle vuokaan ja tasoita. Paista uunissa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
Irrota vuoan reunus varoen. Kumoa kakku lautasen avulla varoen. Irrota pohja varovasti veitsen avulla. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut