Tee pohja. Yhdistä jauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Paloittele kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Nypi voi jauhoseokseen. Sekoita joukkoon keltuaiset. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina muovikelmun päälle, painele ohueksi levyksi ja kääri kelmuun. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Painele taikina piirakkavuokaan (halk. noin 22 cm). Pistele haarukalla reikiä pohjaan. Nosta päälle pala leivinpaperia ja laita painoksi kuivattuja herneitä.
Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 140 asteeseen.
Tee täyte. Vatkaa kulhossa kerma, munat, keltuaiset, sokeri ja sitruunamehu.
Poista esipaistetusta piirakkapohjasta leivinpaperi painoineen. Kaada täyte siivilän läpi piirakkapohjalle. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta piirakka jääkaappiin ja anna vetäytyä vähintään 1 tunti.
Koristele marjoilla ja hedelmillä. Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat