1. Laita liivatteet pehmenemän runsaaseen kylmään veteen.
2. Kuumenna ½ dl mehua kiehuvaksi ja sulata joukkoon pehmenneet, valutetut liivatteet.
3. Sekoita joukkoon loppu mehu ja mausta halutessasi aromeilla ja makeuta oman maun mukaan. Esimerkiksi sitruuna-aromi sopii hyvin yhteen mustikkamehun kanssa, kun taas vanilja-aromi pehmentää ihanasti herukoiden tai raparperin makua.
4. Kaada seos karamellimuotteihin tai pieneen reunalliseen kelmutettuun astiaan.
5. Anna karkkien hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan.
6. Irrota karkit muotista tai leikkaa levy paloiksi. Karkit kannattaa säilyttää jääkaapissa.
Vinkki! Mikäli käytät marjasoseita, voit pienentää liivatemäärää yhdellä.
Jäädyttämällä karkit pakastimessa, saat niistä ihanan virkistävät mehujäänamut.
Karkkien makroihin vaikuttaa käytettävä mehu/sose sekä karkkien koko, mutta se on helppo arvioida jakamalla käytetyn pääraaka-aineen makrot syntyneiden karkkien määrällä.
Inspiroidu
Makeiset
Makeiset
Makeiset