Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Kiehauta kattilassa sokeri ja 1 dl vettä, kunnes sokeri on liuennut ja seos on kirkasta. Sekoita joukkoon puristellut liivatelehdet. Kaada seos laakeaan kulhoon ja lisää marjajauhe. Jäähdytä vatkaamalla sähkövatkaimella. Kun seos on valkoista, värjää väriaineella vaaleanpunaiseksi. Vatkaa noin 7 minuuttia, kunnes seos on tahmean kiinteää ja pehmeät huiput jäävät nostettaessa pystyyn. Lusikoi pursottimeen, jossa on marenkitylla (tylla ei ole pakollinen).
Sekoita keskenään tomusokeri ja maissitärkkelys. Levitä työpöydälle leivinpaperi ja siivilöi päälle ohuelti tomusokeriseos. Pursota vaahtokarkkimassa paperille noin 3–4 cm kokoisiksi vaahtokarkeiksi. Ripottele päälle tomusokeriseosta ja marjajauhetta. Jätä jähmettymään huoneenlämpöön noin tunniksi, kunnes vaahtokarkit ovat kiinteitä ja irtoavat hajoamatta. Säilytä vaahtokarkkeja ilmatiiviissä rasiassa ja laita leivinpaperia kerrosten väleihin. Vaahtokarkit säilyvät pehmeinä muutaman päivän.
Vinkki: Voit tehdä vaahtokarkit myös vuokaan! Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla, ripottele pohjalle tomusokeriseosta ja kaada vaahtokarkkimassa. Ripottele päälle tomusokeriseosta ja anna jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa kuutioiksi terävällä veitsellä ja pyörittele vielä tomusokeriseoksessa ennen purkkiin nostamista.
Inspiroidu
Makeiset
Makeiset
Makeiset