Pese sitruunat kuumassa vedessä. Kuivaa sitruunat ja raasta niiden kuoret. Purista ja ota talteen kahden sitruunan mehu. Laita kananmunat, sokeri, suola, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella kevyeksi ja kermaiseksi. Lisää vielä joukkoon jogurtti, öljy ja sitruuna-aromi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot ja sekoita nopeasti muun taikinamassan joukkoon.
Lämmitä uuni 175 °C. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kultaisen ruskeita. Ota pois uunista, kumoa nurin päin ja aseta ritilälle jäähtymään.
Puolita vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet (ydin). Vatkaa voi, tomusokeri, vaniljatangon ydin ja sitruunahappo sähkövatkaimella kevyeksi ja kermaiseksi koostumukseltaan. Lisää massa pursotinpussiin ja aseta sivuun odottamaan.
Ota kakkupohjat pois irtopohjavuoista ja leikkaa kumpikin puoliksi vaakatasossa. Aseta yksi kakkupohjapaloista kakkulautaselle ja pursota 1/3 voikreemistä reunoja myöten pohjan päälle. Aseta toinen kakkupohja ensimmäisen kerroksen päälle ja pursota 1 osa voikreemistä jälleen päälle. Lisää kolmas kakkupohja ja pursota jäljelle jäänyt voikreemi. Anna kakun levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Pikeeriä varten sekoita kananmunan valkuaiset tomusokerin kanssa, kunnes seos on paksua, mutta pursotettavaa ja sileää (tarvittaessa voit lisätä tomusokeria, kunnes pikeerin koostumus on sopiva pursotettavien kuvioiden muodostamiseen). Lisää pikeeri sitten pursotinpussiin, jossa on pyöreä, halkaisijaltaan ø 2 mm tylla tai pursotusaukko.
Pursota pikeeristä koristeluita kakun kaikille sivuille. Tarvittaessa pese ja taputtele kuivaksi talouspaperilla mansikat ja vadelmat. Puolita marjat. Pese myös minttu, kuivaa ravistaen ja nypi lehdet oksista. Kiinnitä marjat kakkuun pienellä määrällä pikeeriä ja koristele lopuksi mintun lehdillä.
Etkö saa tarpeeksesi sitruunaisesta mausta? Vieläkin sitruunaisempaa makua varten voit lisätä reilun määrän sitruunatahnaa (lemon curdia) voikreemin joukkoon.
Inspiroidu
Kakut