Sekoita keskenään jauhot, hapanjuuripussin sisältö sekä suola. Lisää vesi ja öljy ja sekoita monitoimikoneessa 8-10 minuuttia, kunnes taikina on kiiltävää ja joustavaa. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, joten älä lisää siihen enempää jauhoja. Anna taikinan kohota kulhossa peitettynä noin 1 tunti, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Pitkää vaivausaikaa tarvitaan gluteenin muodostamiseksi, joka vaikuttaa taikinan rakenteeseen. Koska taikinaa vaivataan pitkään, on monitoimikoneen sekoitin helpoin vaihtoehto taikinan vaivaamiseksi. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla taikinan vaivaamista taikinakoukuilla varustetun sähkövatkaimen ja käsivoiman yhdistelmällä.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaavi taikina leivinpaperin päälle. Kostuta kätesi, jotta voit muotoilla ja vetää taikinaa niin, että sen paksuus on noin 2 cm. Älä painele taikinaa kuitenkaan liikaa, ettei ilmakuplat poistu. Peitä uunipelti ja anna kohota vielä noin 45 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen kohotusajan viimeisen 15 minuutin aikana.
Valmista kukkakoristeet sillä välin, kun leipä kohoaa. Huuhtele kevätsipulit ja leikkaa valkoinen alavarsi pois. Puolita kevätsipulit pituussuunnassa. Leikkaa tarvittaessa vihreitä kärkiä saksilla.
Kuori punasipuli ja leikkaa se puoliksi (ylhäältä alas). Poista sipulin kannat niin, että leikatessa sipulia, siivut pysyvät vielä kiinni toisissaan jäljelle jäävissä kannan osissa. Leikkaa sipulista ohuen ohuita viipaleita terävällä veitsellä tai Julienne-leikkurilla.
Leikkaa paprikat ohuiksi nauhoiksi, puolita kirsikkatomaatit ja valuta oliivit.
Sivele valmiin taikinan päälle oliiviöljyä. Koristele sitten foccacia kasviskukilla. Aloita asettamalla kevätsipulit kukkien varsiksi, punasipulit ja paprikanauhat kukiksi ja muut kasvikset lisäkoristeiksi. Ripottele pinnalle vielä rosmariinia ja merisuolaa.
Leivonta-aika: about 25 Minutes
Monitoimikoneen sijasta voit vaivata taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla, mutta tämä voi olla haasteellista, sillä pehmeä taikina tarttuu herkästi taikinakoukkuihin.
Voit myös muotoilla leivästä neliön muotoisen, esimerkiksi kooltaan 25 cm x 35 cm.
Foccacia säilyy pakastimessa 3 kuukautta. Voit lämmittää sulatetun foccacian uunissa, jotta kuoresta tulee rapea.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät