Kuumenna uuni kiertoilmalla 175 asteeseen.
Vatkaa yhteen valkuaiset ja suola. Kun seos alkaa vaahtoutua, lisää tomusokeri vähitellen. Vatkaa, kunnes massa on täysin sileää ja kiiltävää. Kääntele kookoshiutaleet varovasti joukkoon tasaiseksi massaksi. Kaada taikina kahteen irtopohjavuokaan, koot Ø 20 cm ja Ø 16, joiden pohja on peitetty leivinpaperilla. Paista 175 asteessa noin 35–40 minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kullanruskeita ja kypsiä. Leikkaa jäähtyneet kakut irti vuoista reunaa pitkin terävällä veitsellä.
Kuumenna uuni kiertoilmalla 180 asteeseen.
Paahda mantelit kuivalla pannulla kullanruskeiksi, anna jäähtyä hieman ja jauha hienoksi. Voit halutessasi käyttää myös valmiiksi jauhettua mantelia. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Vatkaa, kunnes massa on täysin sileää ja kiiltävää. Kääntele jauhetut mantelit marenkimassan joukkoon. Jaa massa neljään leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (2 kpl kokoa Ø 20 cm ja 2 kpl kokoa Ø 20). Mantelikakkupohjat voi paistaa esimerkiksi kahdessa erässä. Paista mantelikakkupohjia noin 10–15 minuuttia. Leikkaa jäähtyneet kakut irti vuoista reunaa pitkin terävällä veitsellä.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Hienonna valkosuklaa ja laita se puhtaaseen kulhoon. Kuumenna kuohukerma lähes kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle kahdessa erässä. Sekoita nuolijalla, kunnes suklaa on sulanut. Lisää limetin kuori. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne lämpimään suklaamassaan. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja peitä massa tuorekelmulla niin, että kelmu on suklaamassan päällä (kondensaation muodostumisen estämiseksi). Laita kulho jääkaappiin. Anna seoksen vetäytyä vähintään kaksi tuntia, kunnes se on täysin kylmää, mieluiten seuraavaan päivään saakka.
Kun kermaseos on täysin kylmää, vatkaa se kuohkeaksi. Ole varovainen, sillä jos kermaa vatkataan liian pitkään, se juoksettuu.
Aseta kookoskakkupohja (Ø 20 cm) tarjoiluvadille ja laita sen ympärille kakkurengas, jonka sisäpuolella on reunakalvo (tai leivinpaperi). Levitä puolet suklaavaahdosta kakkupohjan päälle. Aseta päälle yksi mantelikakkupohja (Ø 20 cm) ja loput vaahdosta. Laita lopuksi viimeinen mantelikakkupohja (Ø 20 cm) päällimmäiseksi leikkuupinta alaspäin niin, että kakkupohjan pohja muodostaa sileän pinnan. Tee sama pienille kakkupohjille, jolloin saat suuren ja pienen kakun. Pidä kakkuja pakastimessa tunnin ajan tai anna niiden hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Vatkaa voi täysin vaaleaksi ja kuohkeaksi noin 10 minuutin ajan. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes massa on tasaista.
Levitä voikreemiä tasainen kerros kakkujen päälle.
Kauli sokerimassa ohueksi levyksi käyttämällä apuna hieman maissitärkkelystä tai tomusokeria. Aseta sokerimassalevy varovasti täytekakkujen päälle. Vedä ja silota massaa varovasti niin, ettei pinnalle muodostu kohoumia tai kuoppia. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois reunaa pitkin veitsellä tai pizzaleikkurilla. Ota neljä mehupilliä tai muovitikkua, paina ne alimmaiseen isoon kakkuun ja leikkaa ylijäävä osa kakun tasalle. Aseta ne neljään eri kohtaan ja paina niin pitkälle kakun sisään, että ne eivät näy, kun pieni kakku laitetaan isomman kakun päälle. Nosta pieni kakku varovasti ison kakun päälle.
Kauli jäljelle jäänyt kuorrute ja tee siitä pieniä kukkia. Aseta ne kakkujen päälle käyttämällä hieman jäljelle jäänyttä voikreemiä.
Inspiroidu
Kakut
Kakut