Esilämmitä uuni 175°C.
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja muskottipähkinä. Tee seoksen keskelle kuoppa ja laita sivuun.
Sekoita toisessa isossa kulhossa fariinisokeri, sokeri, rypsiöljy, munat, kurpitsasose ja vaniljauute tasaiseksi massaksi.
Lisää kuivat aineet vähitellen kosteiden aineiden joukkoon ja kääntele nuolijalla, kunnes jauhot ovat sekoittuneet taikinaan (taikina voi jäädä hieman paakkuiseksi).
Voitele donitsivuoka (reseptistä tulee yhteensä 18 donitsia). Lusikoi tai pursota taikina donitsivuoan reikiin täyttäen ne noin ¾ täyteen.
Paista 15-18 minuuttia tai kunnes taikinaan työnnettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Anna donitsien jäähtyä.
Valmista vaniljasokeri leikkaamalla vaniljatanko pituussuunnassa kahtia ja raaputa siemenet irti. Sekoita siemenet ja sokeri blenderissä - varo sekoittamasta liikaa, jotta sokerista ei tule tomusokeria.
Kun donitsit ovat hieman jäähtyneet, pyörittele ne vaniljasokerissa.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät