Riko suklaa kuumennusta kestävään astiaan ja laita astia kattilassa olevan vesihauteen päälle. Sulata suklaa ja jätä sitten jäähtymään noin 10 minuutiksi.
Murusta kakkupohjaa ja laita kakkupohjan palaset kulhoon. Sekoita joukkoon sulanut suklaa sekä vadelmahillo. Peitä ja jäähdytä noin 30 minuuttia, kunnes massa on tarpeeksi kiinteää muovailtavaksi.
Kakkumassan jähmettyessä, valmista koristeet. Jauhota kevyesti työtaso tomusokerilla. Leikkaa noin 15 g marsipaanista ja kääri marsipaanipala tuorekelmuun. Leikkaa sitten vielä 40 g marsipaania ja toista sama kuin pienemmälle palalle.
Litistä jäljelle jäänyttä marsipaania hieman ja lisää muutama tippa keltaista sekä punaista geeliväriä pinnalle. Taittele marsipaania niin, että geeliväritipat jäävät taitoksen sisälle. Vaivaa marsipaania näin, kunnes väri on tasaisesti sekoittunut. Lisää väriä noin 5 tippaa kerrallaan, kunnes saavutat haluamasi värin. Mikäli marsipaani muuttuu kovin tahmeaksi, jauhota sormiasi kevyesti tomusokerilla ennen marsipaanin käsittelyä.
Kääri värjätty marsipaani tuorekelmuun, sillä se estää marsipaania kuivumasta. Toista värjäys 40 g marsipaanipalalle, mutta käytä vihreää geeliväriä. Lisää pienimpään marsipaanipalaan (15 g) mustaa geeliväriä. Tulet tarvitsemaan arviolta noin muutaman tipan keltaista väriä, puoli tuubillista punaista väriä, noin 30 tippaa vihreää ja 45 tippaa mustaa väriä saadaksesi mahdollisimman eloisat sävyt.
Jaa tryffelimassa 8 yhtä suureen osaan. Muotoile massasta palloja ja aseta lautaselle, jonka päällä on esimerkiksi leivinpaperia. Peitä pallot ja pidä jääkaapissa vielä 30 minuuttia, kunnes ne ovat jähmettyneet.
Jaa oranssi marsipaani 8 osaan. Työstä yhtä osaa kerrallaan ja muotoile osasta halkaisijaltaan noin 9 cm kokoinen ympyrä litistämällä marsipaania. Aseta marsipaaniympyrän keskelle tryffelipallo. Nosta marsipaanin reunat ja sulje tryffeli marsipaanin sisään. Nipistä marsipaanin päädyt yhteen peittääksesi tryffelin kokonaan. Pyörittele vielä palloa käsissäsi varovasti saadaksesi pallosta pinnaltaan tasaisen. Muotoile varovasti veitsellä kurpitsan sivuihin viillot ja aseta sitten sivuun lautaselle sillä välin, kun valmistat loput kurpitsoista.
Kun olet tehnyt kaikki 8 kurpitsaa, kauli vihreä marsipaani ohueksi ja tee siitä lehdet ja köynnösmäiset varret jokaiselle kurpitsalle. Kiinnitä kurpitsan päälle, käytä tarvittaessa vettä kiinnityksessä, mikäli sen kanssa on haasteita.
Tee mustasta marsipaanista pieniä silmiä sekä suita ja paina kevyesti ne kurpitsoihin tehdäksesi kurpitsoille naamat. Kun olet koonnut kaikki kurpitsat, ne ovat valmiina tarjottavaksi!
Inspiroidu
Makeiset
Makeiset
Makeiset