Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
Voitele toinen kulho pienellä määrällä öljyä ja siirrä taikina kulhoon. Aseta kulhon päälle kansi tai peitä se kelmulla. Jätä kulho keittiön pöydälle noin 30 minuutiksi jonka jälkeen siirrä jääkaappiin 12-18 tunniksi.
Laita uuni lämpenemään 260 asteeseen. Aseta uunipelti uunin alimman kolmanneksen tasolle . Aseta pieni paistovuoka uunin pohjalle. Lämmitä uunipeltiä ja -vuokaa uunissa 30 minuuttia. Ota samalla taikina pois jääkaapista.
Ota taikina varovasti pois kulhosta ja muotoile kevyesti neliön muotoiseksi (30 cm x 30 cm). Ripottele päälle kurpitsansiemeniä. Leikkaa taikina 12 osaan käyttämällä esimerkiksi taikinankaavinta tai veistä. Siirrä sämpylät leivinpaperin päälle.
Liu'uta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle uunipellille ja kaada 2 rkl vettä uunin alaosassa olevaan uunivuokaan. Laske uunin lämpötila tämän jälkeen 240 asteeseen.
Paista kylmässä kohonneet sämpylät uunin alaosassa, noin 16 minuutin ajan. Avaa uunin luukku hetkeksi 5 minuutin paistoajan jälkeen, jotta ylimääräinen höyry poistuu.
Sämpylöihin voi laittaa muitakin siemeniä ja jyviä oman maun mukaan.
Sämpylät säilyvät pakastimessa noin 6 kuukautta.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät