Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele 4 pientä annosvuokaa. Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa 20 sekunnin pituisissa pätkissä, sekoita jokaisen lämmityksen jälkeen. Jätä sivuun jäähtymään.
Vatkaa sähkövatkaimella munat, sokeri ja vaniljatahna vaaleaksi ja paksuhkoksi vaahdoksi.
Siivilöi jauhot ja leivontakaakao kananmunavaahtoon ja kääntele varovasti taikinaan. Kun jauhot ovat sekoittuneet taikinaan, kääntele vielä sulanut suklaa joukkoon.
Jaa taikina voideltuihin annosvuokiin ja laita uuniin 8-10 minuutiksi. Valmiit laavakakut ovat reunoilta kypsät, mutta sisuksen tulisi olla pehmeää. Anna laavakakkujen olla noin 1 minuutti ennen tarjoilua. Kumoa sitten kakut lautasille ja tarjoile esimerkiksi kermavaahdon tai jäätelön kera!
Laavakakut ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina, kun niiden keskustat ovat valuvia. Voit tehdä taikinan etukäteen valmiiksi, jakaa ne annosvuokiin ja laittaa jääkaappiin ennen paistamista ja tarjoilua.
Voit myös pakastaa laavakakkutaikinat. Kaada taikina vuokiin ja laita pakastimeen. Kun paistat niitä, pidä uunissa noin 5 minuuttia kauemmin.
Inspiroidu
Jälkiruoat
Jälkiruoat
Jälkiruoat