Vaivaa tomusokeri mantelimassaan. Värjää punaisella geelivärillä mantelimassa vaaleanpunaiseksi. Ota neljäsosa mantelimassasta sivuun ja värjää se punaiseksi. Tee punaisesta mantelimassasta rusetti. Kauli mantelimassa 5 mm paksuiseksi. Leikkaa pitkä nauha ja jätä keskelle paksumpi osa. Nauhan pitäisi kaventua keskeltä kohti reunoja. Katso kuvasta. Solmi molemmat päät keskelle ja paina alas. Laita rusettien alle muovikelmupallot. Leikkaa punaisesta sokerimassasta pala (1.5 x 9 cm) ja kääri rusetin keskelle. Jätä koristeet huoneenlämpöön kuivumaan vähintään 24 tunniksi. Kääri jäljelle jäänyt mantelimassa muovikelmuun, jotta se ei kuivu.
Esilämmitä uuni 180°C:seen. Vuoraa kahden irtopohjavuoan (Ø 15 cm) pohja leivinpaperilla. Vatkaa sähkövatkaimella voi, sokeri ja suola vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä. Raasta sitten appelsiininkuori ja purista mehu kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, maissijauhot, leivinjauhe, appelsiininkuori ja kaneli. Lisää jauhot ja appelsiininmehu vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina puoliksi kahteen kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä. Ota pohjat pois vuoasta ja leikkaa molemmat kakkupohjat puoliksi.
Pese appelsiini ja raasta kuori. Sekoita keskenään tomusokeri, cream fix, appelsiininkuori ja kaneli. Sekoita sähkövatkaimella mascarponejuusto. Lisää vähitellen kermaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeriseos ja vatkaa jämäkäksi.
Laita alimmainen pohja kakkulautaselle ja levitä täytettä päälle. Laita toinen pohja päälle ja levitä toinen kerros täytettä. Laita kolmas pohja päälle ja levitä loput täytteestä. Asettele neljäs pohja päälle ja laita kakku jääkaappiin.
Valmista voikreemi vatkaamalla pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljatahna vaaleaksi vaahdoksi. Levitä voikreemi tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Laita jääkaappiin.
Ripottele tomusokeria pöydälle. Kauli vaaleanpunainen mantelimassa tasaiseksi, ohueksi levyksi. Kuorruta kakku mantelimassalla ja tasoita pinta. Leikkaa ylijäävä massa pois kakun alareunasta.
Leikkaa kaksi nauhaa (noin 40 x 3 cm) punaisesta mantelimassasta. Asettele nauhat ristiin kakun päälle. Voit käyttää apunasi hieman vettä, jotta nauhat kiinnittyy kakun päälle. Leikkaa sitten kaksi nauhaa punaisesta mantelimassasta (noin 18 x 3 cm) ja asettele kakun päälle aaltomaiseen muotoon. Asettele lopuksi kuivunut rusetti kakun päälle ja poista muovikelmu.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut