Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi siemenet kulhoon. Vatkaa siemenet voin, sokerin ja suolan kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kuumenna uuni 180°C:seen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 5 mm paksuiseksi. Leikkaa taikinasta neliöitä muotin avulla. Laita kranssit leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia kunnes keksit ovat vaaleanruskeita. Jäähdytä leivontaritilällä.
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunanmehu. Laita 1-2 ruokalusikallista kuorrutetta pieneen pursotinpussiin. Värjää loppu kuorrute vaaleansiniseksi geelivärillä. Kuorruta keksit sinisellä kuorrutteella ja koristele haluamillasi koristerakeilla. Leikkaa pussin päähän pieni reikä (Ø 2 mm). Pursota valkoisella kuorrutteella risti ja rusetti keksien päälle.
Inspiroidu
Pikkuleivät
Pikkuleivät
Pikkuleivät