Lisää piirakkapohjan ainekset kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Litistä taikinaa hieman ja kääri se muovikelmuun. Laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä halkaisijaltaan ø 24 cm kokoiseksi ympyräksi ja siirrä taikina piirakkavuokaan. Laita piirakkapohjan päälle leivinpaperia ja kaada vielä päälle kuivattuja herneitä. Esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Poista kuivatut herneet ja leivinpaperi ja paista vielä 13 minuuttia, kunnes pohja on kultaisen ruskea väriltään.
Sekoita keskenään kerma, vaniljatahna, sokeri, suola sekä laventelin kukat ja kiehauta kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja jätä tekeytymään noin 8 minuutiksi. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Siivilöi kermaseos siivilän läpi ja poista laventelinkukat. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita lämpimän pannacottaseoksen joukkoon.
Jätä pannacottaseos jäähtymään noin 25 minuutiksi. Kaada sitten seos taikinan päälle ja siirrä pakastimeen noin 20 minuutiksi.
Sekoita keskenään herukkamehu, sokeri, suola sekä laventelin kukat ja kiehauta kattilassa. Ota pois liedeltä ja jätä tekeytymään noin 8 minuutiksi. Liota liivatelehdet kylmään veteen. Siivilöi herukkaseos siivilän läpi ja poista laventelin kukat seoksesta. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sekoita herukkapannacottaseokseen.
Jätä herukkapannacottaseos jäähtymään noin 30 minuutiksi, kaada sitten vaalean pannacottaseoksen päälle ja laita piirakka jääkaappiin noin 1 tunniksi.
Pese herukat, painele ne kuiviksi esim. talouspaperin avulla. Riko kevyesti marenki. Poista piirakka vuoasta ja siirrä kakkulautaselle. Koristele herukoilla, marengeilla ja tuoreilla laventelinkukilla.
Herukkamehun sijaan voit käyttää esimerkiksi mangomehua ja koristeena mangopaloja.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat