Lisää vehnäjauhot, voi, ksylitoli ja kananmunan keltuainen kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi sähkövatkaimen tai monitoimikoneen taikinakoukuilla. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin asettumaan vähintään 30 minuutiksi.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet (ydin). Kiehauta mustikoita, ksylitolia, rommia ja vaniljatangon ydintä kattilassa keskilämmöllä noin 8 minuutin ajan. Anna sitten jäähtyä.
Marsipaanikermaa varten sekoita mantelijauhe, ksylitoli, voi, kananmuna ja karvasmanteliaromi keskenään sähkövatkaimella. Sekoita noin 3 minuuttia, jotta seoksesta tulee kermaista. Lämmitä uuni 180 °C.
Kauli puolet taikinasta kevyesti jauhotetun työtason päällä ohueksi, halkaisijaltaan vähintään ø 26 cm kokoiseksi, jotta se peittää piirakkavuoan. Leikkaa reunojen yli menevä taikina veitsellä ja lisää ylimäärä esimerkiksi pohjaosaan.
Levitä marsipaanikerma piirakkapohjalle ja kaada mustikkatäyte päälle. Kauli loput taikinasta kevyesti jauhotetun työtason päällä ja leikkaa 14 yhtä paksua nauhaa. Letitä nauhat pareittain tehdäksesi palmikkoja. Asettele palmikot lähekkäin ikään kuin raidoiksi täytteen päälle. Voitele kananmunan keltuaisella. Paista piirakkaa uunin kolmannella tasolla (ylhäältä pain laskien) noin 40 minuutin ajan.
Voit myös käyttää muita marjoja tai esimerkiksi kivellisiä hedelmiä, kuten kirsikoita täytteessäsi. Ne sopivat täydellisesti itsetehdyn marsipaanikerman kanssa.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat