Sulata voi ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe voisulaan. Kaada taikina piirakkavuokaan ja painele vuoan pohjalle ja reunoille ennen kuin taikina jäähtyy.
Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Jos mantelimassa on hyvin pehmeää, sen voi murentaa käsin pienemmiksi paloiksi. Vatkaa mantelimassa, munat ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada täyte piirakkapohjalle.
Irrota luumuista kivet halkaisemalla ne ja kiertämällä auki. Jaa luumut täytteen päälle leikkauspinta ylös päin. Voit myös lohkoa halutessasi luumut viipaleiksi. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa pehmeän vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat