1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 160 asteeseen.
2. Riko kananmunat puhtaaseen kulhoon ja lisää joukkoon sokeri.
3. Vaahdota muna-sokerivaahto kuohkeaksi ja kestäväksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Tähän menee aikaa vähintään 10 minuuttia.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne kolmessa osassa muna-sokerivaahtoon. Lisää vuorotellen jauhojen kanssa öljy pienissä erissä ja nostele varovasti nuolijan kanssa sekaisin.
5. Kaada taikina 20cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 30-35 minuuttia, kunnes se on kypsä. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun puutikkuun ei tartu taikinaa, kakkupohja on kypsä.
6. Anna kakkupohjan jäähtyä n. 15 minuuttia vuoassa, jonka jälkeen kumoa se jäähtymään.
7. Jäähdytä pohja.
Vinkki: Kakkupohjasta saat helposti gluteenittoman korvaamalla vehnäjauhot vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella. Mikäli jauhoseos sisältää nostatusaineita, voit puolittaa leivinjauheen määrän.
Mittaa kulhoon maito ja sekoita joukkoon vaniljasokeri.
1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi sähkövatkaimella.
2. Lisää joukkoon mascarpone, tomusokeri sekä vaniljatahna. Vaahdota vielä hetki, jotta täyte on tarpeeksi kiinteää. Siirrä puolet täytteestä pursotinpussiin kakun täyttämistä varten.
3. Pilko mansikat pienemmiksi.
1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan. Kakkuun tulee kaksi täyteväliä.
2. Nosta ensimmäinen kakkupohja kakkulautaselle tai -alustalle.
3. Kostuta pohja vaniljamaidolla kauttaaltaan pullasutia apuna käyttäen.
4. Levitä puolet mansikkahillosta kostutetun pohjan päälle.
5. Pursota täytettä ensin kakkupohjan ulkokehälle ympyräksi.
6. Levitä täytteen keskelle puolet pilkotuista mansikoista ja peitä ne sen jälkeen täytteellä. Tasoita pinta palettiveistä tai lastaa apuna käyttäen.
7. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja paina varovasti tasaiseksi. Jatka kakun täyttämistä edellisen kerroksen tavoin. Ensin kostutus, sitten mansikkahillo, täytteen pursotus reunoille, mansikan palat ja lopuksi mansikoiden päälle lisää täytettä.
8. Tasoita täytteen pinta tasaiseksi ja nosta päällimmäiseksi viimeinen pohja kanneksi.
9. Kostuta myös kansi hyvin vaniljamaidolla.
10. Kuorruta koko kakku lopulla täytteellä – kansi ja reunat tasaisesti. Tähän hyvä apuväline on palettiveitsi.
11. Nosta kakku tekeytymään jääkaappiin yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi.
1. Kun kakku on tekeytynyt kylmässä, voit kuorruttaa kakun sokerimassalla. Kakku kannattaa kuorruttaa sokerimassalla vasta hieman ennen tarjoilua, ettei se vetisty liikaa.
2. Ota molemmista sokerimassoista vajaa paketillinen massaa tomusokeroidulle pöydälle.
3. Pehmennä molemmat sokerimassat käsillä pehmeäksi ja hyvin käsiteltäväksi.
4. Yhdistä sokerimassat päällekkäin ja paina alas pöytää vasten.
5. Kierrä sokerimassaa molemmista päistä eri suuntaan muutamia kertoja niin, että punainen ja valkoinen väri sekoittuvat toisiinsa, mutta nähtäville jää kuitenkin selkeitä kuvioita.
6. Mittaa kakun korkeus, jotta saat kaulittua sokerimassasta haluamasi korkuisen levyn. Kauli sokerimassa pitkäksi ohueksi levyksi ja leikkaa siitä sopiva pala kakun reunalle, niin että se peittää koko sivun.
7. Aseta sokerimassa kakun reunalle ja leikkaa tarvittaessa ylimääräinen massa pois.
Vinkki: Ylijäänyt sokerimassa kannattaa pakata tiiviisti kelmuun, niin se säilyy hyvin huoneenlämmössä seuraavaan käyttökertaan.
1. Poista mansikoiden kannat ja pilko ne puoliksi. Asettele mansikat kauniisti kakun päälle.
2. Lisää päälle vielä sitruunamelissan lehtiä, sekä syötäviä kukkia.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut