Lämmitä uuni 125°C asteeseen. Vatkaa sähkövatkaimen suurimmalla nopeudella valkuaiset vaahdoksi. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Vatkaa sokeri vähitellen joukkoon kunnes vaahto on kiiltävää ja kiinteää. Sekoita lopuksi joukkoon etikka.
Nostele lusikan avulla marenkivaahto leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ympyrän muotoon ja korota reunoja. Paista uunissa noin 1 1/2 tuntia. Pohja on kypsä kun se on kevyt ja rapea. Anna marenkipohjan jäähtyä rauhassa ennen täyttämistä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada toiseen astiaan 2,5 dl maitoa ja lisää sinne Mansikkakakkumoussejauhe. Vatkaa ilmavaksi ja paksuksi vaahdoksi. Levitä lusikan avulla kermavaahto jäähtyneen marenkipohjan päälle. Nostele päälle mansikkamousse. Koristele tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut