Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi (vähintään 10 minuutin ajan). Lisää keskenään sekoitetut jauhot muna-sokeriseokseen siivilän läpi varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halk. 20 cm). Paista uunin alaosassa 160 asteessa n. 30–40 minuutin ajan tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä hyvin ja halkaise kakku kahteen osaan.
Mittaa mansikanmakuinen kakkumousse ja 2,5 dl maitoa kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella pienimmällä teholla 1 minuutin ajan, jonka jälkeen täydellä teholla 4 minuuttia kuohkeaksi vaahdoksi.
Mittaa vaniljanmakuinen kakkumousse ja 2,5 dl maitoa kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella pienimmällä teholla 1 minuutin ajan, jonka jälkeen täydellä teholla 4 minuuttia kuohkeaksi
vaahdoksi.
Ota pyöreä kulho ja levitä tuorekelmua koko kulhon pohjan päälle siten, että kelmu ulottuu reunojen yli. Kaada vaniljatäyte kulhon pohjalle ja levitä tasaiseksi. Pilko mansikat siivuiksi ja
paina ne valkoiseen täytteeseen pystysuunnassa. Aseta toinen kakkupohja täytteen päälle ja kostuta kevyesti maidolla. Levitä mansikkatäyte tasaisesti seuraavaksi pohjan päälle ja
aseta viimeinen kakkupohja sen päälle. Kostuta kevyesti maidolla. Taittele kelmun reunat kakkupohjan päälle ja aseta tekeytymään kylmään noin kuudeksi tunniksi.
Kumoa kakku varoen tarjoiluastiaan ja poista kelmu. Värjää valkoinen sokerimassa pinkillä geelivärillä lisäämällä väriä vähitellen, kunnes saat haluamasi värisävyn. Jos sokerimassasta
tulee liian löysää, lisää tarvittaessa joukkoon tomusokeria tai maissitärkkelystä. Kauli sokerimassasta iso pyöreä levy. Voit käyttää myös kaulimisen apuna tomusokeria tai maissitärkkelystä. Aseta levy kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja siloittele reunat varoen. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Jaa kermavaahto kahteen kulhoon ja värjää toinen vaahto siniseksi ja toinen keltaiseksi. Pursota kakun pinnalle haluamasi mallisia pursotuksia. Viimeistele kakku sirottelemalla koristerakeita pursotuksien pinnalle.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut