Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Reunat voi suojata siihen tarkoitetulla reunamuovilla. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuutin ajan. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, vaniljatahna ja tomusokeri. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja kuumenna ne pienessä astiassa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuustomassaan ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustomassaan varovasti nostellen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuutin ajan. Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Kuumenna 1 dl mansikkamehua ja liivatteet mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lisää loppu mehu sekä punaista elintarvikeväriä oman maun mukaan kauniin värin aikaan saamiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada varoen tuorejuustotäytteen päälle. Anna hyytyä vielä vähintään tunnin verran.
Irrota kakku varoen vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua mansikoilla, marengeilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Inspiroidu
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut