Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 26-28cm) tai vuoraa se leivinpaperilla ja laita uuni lämpeämään 180 asteeseen tasalämmölle tai 160 asteeseen kiertoilmalle.
Vaahdota sokeri ja kananmunat paksuksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin ja lisää vaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista.
Siirtä taikina vuokaan ja paista sitä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakkupohja on valmis kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta maito-vaniljasokeriseoksella.
Vaahdota vaniljakakkumouse ja 2.5 dl kylmää maitoa. Levitä alimman levyn päälle mansikkahilloa, -sosetta tai viipaloituja tuoreita mansikoita. Levitä päälle puolet kakkumoussesta.
Paina keskimmäinen kakkulevy päälle ja täytä toinen väli samoin. Paina lopuksi kansi päälle. Asettele mansikat kakun päälle. Jos käytät pakastemansikoita, levitä ne hieman jäisinä.
Valmista kiille. Keitä kattilassa vesi. Lisää hyytelösokeri ja sekoita kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki. levitä kiille tasaisesti mansikoiden päälle.
Vaahdota kerma ja mausta sopivalla määrällä sokeria ja vaniljasokeria. Levitä kermavaahtoa ensin ohut kerros reunoille ja pursota loput vaahdosta kakun reunoille. Koristele lopuksi sokeriruusuilla.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut