Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri kokoajan vaahdottaen. Vaahdota vähintään minuutin ajan kunnes vaahto on kiiltävää ja marenkimaista. Lisää varovasti sekoittaen mantelirouhe ja –jauhe sekä sitruuna-aromi.
Piirrä leivinpaperiin halkaisijaltaan 26-28 cm ympyrä. Levitä marenki uunipellille asetetulle leivinpaperille ympyrän sisään. Muovaa ja vahvista reunaa vetämällä kaapimella reunaa muutaman kerran ympäri oikean muotoiseksi. Pohja leviää uunissa hieman. Paista uunissa 180 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä mieluiten ritilän päällä. Irrota leivinpaperi varovasti, kun pohja on jäähtynyt.
Positie rooster: Keskitasolla
Vaahdota kerma. Mausta halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla. Halkaise mansikat. Levitä kerma jäähtyneelle pohjalle ja asettele päälle mansikat ja mintunlehdet. Ripottele pinnalle halutessasi vaniljasokeria.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut