Tarkista ennen aloittamista, että vatkauskulho ja vatkaimet ovat kuivat ja puhtaat. Esimerkiksi rasvaiset välineet hidastavat vaahdottumista ja heikentää vaahdon pysyvyyttä. Jotta valkuaiset vaahdottuvat, on tärkeää ettei valkuaisten joukossa ole yhtään keltuaista. Jääkaappikylmistä ja tuoreista kananmunista on helpompi erotella keltuaiset ja valkuaiset, sillä ne eivät leviä yhtä helposti kuin huoneenlämpöiset ja vanhat. Anna valkuaisten lämmetä hetki huoneenlämmössä, minkä jälkeen ne vaahdottuvat paremmin kuin kylmät.
Aloita erottelemalla kananmunan valkuaiset. Kananmunat kannattaa erotella ensin lasiin ja sitten kaataa valkuainen vatkauskulhoon< .b>Kuumenna uuni 120°C:seen tasalämmölle tai kiertoilmalle 100°C:seen.
Vaahdota kananmunan valkuaiset ilmavaksi ja kestäväksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vaahdottaen. Valmiissa marengissa kuplat ovat pieniä, ja vaahto on kiiltävää, valkoista ja jämäkkää. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkainta nostettaessa vaahdon pintaan muodostuu teräviä huippuja. Voit testata jämäkkyyttä kääntämällä kulhon ylösalaisin. Jos vaahto pysyy kulhon pohjassa, se on valmista. Lisää elintarvikeväriä teelusikalla ja sekoita marenki tasaisen väriseksi. Voit myös jakaa marengin osiin ja värjätä osat eri väreillä.
Nostele lusikoiden avulla pieniä kasoja vaahtoa leivinpaperille. Voit myös pursottaa marengin pieniksi nokareiksi. Marenki kohoaa hieman uunissa. Paista uunin keskitasolla noin. 45 minuuttia.
Säilytä marengit ilmatiiviissä purkissa.
Inspiroidu
Pikkuleivät
Pikkuleivät
Pikkuleivät