Tarvitset 3-5 pursotinpussia ja tyllaa, riippuen siitä, kuinka montaa väriä haluat käyttää kransseissa. Kuumenna uuni 100°C asteeseen tasalämmölle.
Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi niin, että voit kääntää vatkauskulhon ylösalaisin ilman, että valkuaiset valuvat sieltä. Lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Vatkaa kunnes marenki on kiiltävää eikä siellä ole sokerikiteitä.
Jaa marenkimassa 5 kulhoon ja lisää jokaiseen kulhoon eri geeliväriä. Laita eriväriset marenkimassat pursotuspusseihin, joissa on eri tyllia. Voit käyttää esimerkiksi pyöreää tyllaa sekä tähti- ja lehtityllaa.
Piirrä yhteensä 10-12 ympyrää kahden leivinpaperin kääntöpuolelle. Käännä leivinpaperi toisten päin (paistopuoli ylöspäin) ja laita leivinpaperit kahdelle uunipellille. Pursota piirrettyjen ympyröiden päälle pieniä marenkihuippuja. Tarkista, että marengit ovat liitoksissa toisiinsa.
Paista marenkeja 100°C asteessa noin tunnin ajan. Sammuta sitten uuni ja ja jätä marengit kuivumaan uunin jälkilämpöön yön yli. Säilytä marengit ilmatiiviissä rasiassa.
Inspiroidu
Leivokset
Leivokset
Leivokset