Sekoita keskenään vehnäjauhot, kuivatun hapanjuuripussin sisältö ja vesi taikinakoukuilla varustetussa monitoimikoneessa ja vaivaa ensin pienemmällä nopeudella, sitten suuremmalla noin 4-5 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit vaivata taikinaa taikinakoukuilla varustetulla sähkövatkaimella.
Lisää suola ja vaivaa vielä noin 2-4 minuuttia, kunnes taikina iskeytyy selvästi monitoimikoneen kulhon reunoja vasten. Taikinan tulee olla melko kosteaa. Pitkää vaivausaikaa tarvitaan gluteenin muodostamiseksi, joka vaikuttaa valmiin taikinan rakenteeseen.
Voitele erillinen kulho öljyllä, aseta taikina siihen ja anna kohota muovikelmulla peitettynä huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Tiivistä taikinaa kevyesti taittamalla taikinan reunoja taikinan päälle. Leikkaa taikina 12 osaan.
Ota yksi taikinaosa pöydälle ja venytä sitä sormin. Pidä kädet taikinan päällä ja tee vetäviä liikkeitä samalla, kun käännät taikinaa hitaasti myötäpäivään. Tällä tavoin ilma pysyy reunoissa, kun taas keskustasta tulee litteämpi. Jokaisen foccacian tulisi olla noin 12 cm halkaisijaltaan.
Laita pohjat leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Levitä päälle tomaattisose, juustoraaste ja haluamasi täytteet.
Paista uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä uunipellillä.
Leivonta-aika: about 12 Minutes
Minifoccacia-pizzat voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten!
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät