Kuumenna uuni 100 asteeseen kiertoilmalle. Vatkaa valkuaiset ilmavaksi ja jäykäksi vaahdoksi niin, että voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että valkuaiset valuvat pois. Lisää sokeri vähitellen joukkoon samalla vatkaten ja vatkaa kunnes marenki on jäähtynyt ja kiiltävää. Kääntele suklaarakeet ja toffeekastike marenkivaahdon joukkoon.
Laita leivinpaperi uunipellille. Nostele leivinpaperille kuusi marenkipohjaa lusikoiden avulla. Tee niiden keskelle pieni kolo. Paista uunissa noin 1 tunti ja ota pois uunista. Marenkien tulisi olla viileitä ja hieman tahmeita sisältä. Jäähdytä marenkeja leivontaritilällä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa. Voit hyvin valmistaa marengit pari päivää ennen tarjoilua.
Kun marengit ovat täysin jäähtyneet, laita ne tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljatahna. Levitä vaahto marenkipohjiin ja valuta toffeekastiketta päälle. Koristele mansikoilla, vadelmilla ja mustikoilla. Viimeistele hopeahelmillä ja mintunlehdillä.
Inspiroidu
Leivokset
Leivokset
Leivokset