Sulata voi kattilassa. Sekoita kuivahiiva ja jauhot keskenään esim. monitoimikoneen kulhossa. Lisää maito, sulanut voi, tomusokeri, suola, kananmunat, sitruunankuori ja sininen elintarvikeväri jauhojen joukkoon. Vaivaa taikinaa monitoimikoneen taikinakoukuilla korkeimmalla nopeudella noin 10 minuuttia, kunnes taikina on joustava ja sileä.
Peitä taikina ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan noin 45 minuutiksi tai siihen asti, kunnes taikina on kaksinkertaisutunut kooltaan.
Jaa taikina jauhotetun työtason päällä 8 yhtä suureen osaan (noin 125 g kukin osa). Litistä taikinapaloja hieman käsin ja lisää jokaisen taikinapalan keskellä teelusikallinen hilloa.
Painele taikinapalojen yläreunat yhteen niin, ettei täyte pääse valumaan pois. Aseta taikinapalat sitten sauma alaspäin voideltuun irtopohjavuokaan reunoja myöden. Aseta kakkuvuoan keskelle pienempi, pyöreä ja voideltu kakkuvuoka.
Lämmitä uuni 160 °C.
Peitä dumplingsit ja anna niiden levätä lämpimässä paikassa noin 30 minuutin ajan.
Paista dumplingseja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jos dumplingsien pinta tummuu paljon, voit laittaa paiston ajaksi myös alumiinifoliota niiden päälle. Ota pois uunista ja jätä jäähtymään.
Aseta sokeriset silmäkuviot dumplingsien päälle, käytä tässä apuna koristelugeeliä. Piirrä koristelugeelillä vielä suut jokaiselle hirviölle. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Voit vaihtaa halutessasi täytteen. Lisäksi voit esimerkiksi värjätä täytteen Dr. Oetker elintarvikevärillä, jos haluat yllättää perheen pienimmät hauskan värisellä täytteellä!
Inspiroidu
Leivokset
Leivokset
Leivokset