Tarvitset mustaherukkapommien valmistamiseen pallonmuotoisia silikonimuotteja (halkaisija 5,8 cm) tai puolipallonmuotoisia silikonimuotteja.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Keitä mustaherukat sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Mausta sitruunanmehulla. Sekoita mehuseosta ja kaada siivilän läpi. Liuota liivatelehdet kuuman mustaherukkamehun sekaan. Kun mehu on kädenlämpöistä, lisää sekaan jogurtti.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se varovasti jogurttiseoksen joukkoon. Lisää sitruunankuorta maun mukaan. Kaada taikina muotteihin. Pyöreänmuotoiset silikonivuoat ovat helpoimmat täyttää, kun massa pursotetaan niihin pursotinpussista. Laita pakastimeen yön yli.
Kuumenna uuni 180 °C tasalämmölle. Sulata kattilassa voi, suklaa ja sokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset jäähdytettyyn suklaaseokseen. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele suklaamassaan. Sihtaa joukkoon vehnäjauho ja leivinjauhe ja sekoita käännellen tasaiseksi massaksi.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja (ø 22 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja leikkaa sitten pohjasta pieniä pyöreitä kakkuja (halkaisija 5 cm), joita käytetään mustaherukkapommien pohjana.
Ota jäädytetyt moussepallot pois muotista ja asettele ne suklaapohjien päälle. Anna moussekakkujen sulaa 2 tuntia huoneenlämmössä. Koristele Bloomy Luomu Koristerakeilla ja punaisella pihakäenkaalilla.
Inspiroidu
Jälkiruoat
Jälkiruoat
Jälkiruoat