Valmista mustikkahilloke lisäämällä kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloketta noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista vaniljatäyte lisäämällä kulhoon vispikerma, vaniljasokeri ja kardemumma. Vispaa kerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka hyvin sekoittaen.
Aloita jäädykkeen kokoaminen voitelemalla vuoka rypsiöljyllä. Lisää vuokaan kerroksittain vaniljatäytettä ja mustikkahilloketta. Jatka kerrostamista, kunnes vuoka on täynnä.
Nosta jäädyke pakastimeen ja anna olla pakastimessa vähintään 6 h tai mielellään seuraavaan päivään. Jäädykkeen irrotus vuoasta sujuu helpoiten, jos upotat vuoan hetkeksi kuumaan veteen ennen kumoamista. Kumoa jäädyke sitten suoraan tarjoilualustalle.
Viimeistele jäädyke lisäämällä päälle rosmariinin oksia. Pyörittele pensasmustikat kananmunan valkuaisessa ja sen jälkeen sokerissa, jolloin saat huurteisia mustikoita.
Koristele jäädyke lopuksi koristerakeilla.
Inspiroidu
Jälkiruoat
Jälkiruoat
Jälkiruoat