Laita mysli pakastepussiin, sulje pussi. Hienonna mysli kaulimella. Hienonna suklaa ja sulata voi. Lisäksi vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 180 asteeseen (kiertoilma 160 asteeseen).
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa lusikalla. Puolita massa ja muotoile toisesta massan puolikkaasta 4-6 kananmunankokoista munaa ja jäljellä olevasta massasta 12-14 pienempää. Aseta munat uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Huomaathan, että isommat myslimunat tarvitsevat noin 5 minuuttia pidemmän paistoajan.
Irrota ensin pienet myslimunat pelliltä varovasti esim. lastalla ja anna jäähtyä ritilällä. Siirrä sitten isot myslimunat leivinpaperilla ritilälle jäähtymään.
Sulata suklaa varovasti pakastepussin sisällä vesihauteessa miedolla lämmöllä. Leikkaa pussista pieni kulma pois ja koristele myslimunat suklaalla. Asettele vielä päälle koristekukkia (tai muita koristeita) ja anna suklaan kovettua.
Voit tuunata pääsiäismunia myös esimerkiksi kuivatuilla hedelmillä. Lisää haluamiasi kuivattuja hedelmiä mysliseoksen joukkoon.
Mikäli haluat rapeampia pääsiäismunia, voit lisätä joukkoon esimerkiksi Dr. Oetker hasselpähkinärouhetta.
Pääsiäismunat säilyvät ilmatiiviissä säilytysastiassa noin 2 viikkoa.
Inspiroidu
Makeiset
Makeiset
Makeiset