Ota esille kolme samanlaista juomalasia. Riko munat yhteen lasiin ja mittaa toiseen saman verran sokeria, kuin munia on. Kolmanteen laita perunajauhot sekä sen verran vehnäjauhoja, että määrä on sama, kuin munilla ja sokerilla.
Vatkaa munat, sokeri ja Vanilla Paste kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhot muna-sokerivaahtoon muutamassa erässä. Paras lopputulos syntyy, kun lisäät jauhot siivilän läpi ja kääntelet jauhot vaahdon joukkoon.
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan n. 22 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: tökkää tikku kakkupohjaan ja nosta ylös. Jos tikkuun ei ole tarttunut taikinaa, on kakku kypsä.
Anna kakkupohjan jäähtyä hetki vuuassa ja kippaa se sitten lautaselle. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja kostuta molemmat puolet limen mehun ja veden seoksella.
Poista nektariineista kivet ja soseuta hedelmät tehosekoittimessa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja Vanilla Paste keskenään. Ota nektariinisoseesta pari lusikallista ja kuumenna se kattilassa, liota kuuman soseen joukkoon liivatelehdet. Sekoita loppu sose tuorejuustoseokseen ja kääntele sitten joukkoon kermavaahto. Kaada liivateseos vaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Laita toinen kakkupohjan puolikas kelmulla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Kaada nektariinimousse päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Valmista marengit pussin ohjeen mukaan: lisää marenkijauheeseen vesi ja vatkaa kovaksi vaahdoksi käsivatkaimella. Pursota vaahdosta pieniä marenkeja leivinpaperille pellille. Rouhi hasselpähkinät ronskisti ja ripottele rouhe puolelle marengeista. Paista marenkeja 100 asteessa tunti. Anna jäähtyä.
Levitä hasselpähkinämarengit nektariinimoussen päälle ja laita toinen kakkupohjan puolikas marenkien päälle. Siirrä jääkaappiin toviksi.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Valmista kermavaahto vatkaamalla kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää sitten joukkoon sokeri ja Cream Fix ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille.
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Me käytimme koristeluun ohueksi siivutettua nektariinia, marenkeja, Golden and shiny pearls -koristehelmiä, rouhittuja hasselpähkinöitä ja syötäviä kukkia. Viimeisen silauksen antaa Gold Glitter Spray kimallesuihke.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut