Laita uuni kuumenemaan 140º C kiertoilmalle tai 160º C tasalämmölle. Voitele kakkuvuoka (n. 11x22 cm).
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan taikinaan ja ruokalusikallinen vehnäjauhoja yhtä kananmunaa kohden. Vatkaa seos voimakkaasti tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jäljelle jääneeseen vehnäjauhoon ja sekoita taikinaan. Lisää joukkoon sitruunamehu. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 40-50 minuuttia kunnes se on kypsä.
Irroita kakku vuoasta ja anna kakun jäähtyä. Leikkaa jäähtyneestä kakusta reunat pois ja murenna kakku pieniksi murusiksi kulhoon.
Sekoita tomusokeri, voi ja vanilja-aromi tasaiseksi massaksi. Sekoita taikinanmuruset vaniljakreemin joukkoon. Pyöritä 12-14 palloa ja laita ne astiaan leivinpaperin päälle, peitä muovikelmulla. Laita pallot jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Dippaa tikkari- tai jäätelötikku n. 2 cm syvälle sulatettuun suklaaseen ja työnnä tikku varovasti jäähtyneen kakkupallon sisään. Dippaa koko kakkupallo suklaaseen ja pyörittele koristerakeissa. Aseta cake popsit pystyyn lasiin ja anna kuorrutteen kovettua.
Inspiroidu
Leivokset
Leivokset