Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää öljy sekä vesi. Vaivaa taikinaa pari minuuttia käsin.
Anna taikinan levätä noin 5-10 minuuttia. Tällöin taikina ei kutistu sitä kaulittaessa.
Taikinan tekeytyessä voit valmistaa täytteen. Sekoita juusto, valkosipuli ja persilja kulhossa.
Aseta leipävuoan pituinen leivinpaperi vuokaan. Voitele kevyesti ne vuoan päädyt, joihin leivinpaperi ei yllä.
Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 40 x 40 cm kokoiseksi. Siirtele taikinaa silloin tällöin ja ripottele päälle jauhoja, jottei se tartu kiinni pöytään.
Voitele taikina öljyllä. Levitä juusto-valkosipuli-persiljaseos taikinan päälle reunoja myöten. Ripottele päälle myös suolaa ja pippuria.
Leikkaa taikinasta neljä pitkää nauhaa ja pinoa ne päällekkäin. Leikkaa taikinapino vielä 6 osaan ja asettele ne leipävuokaan. Mikäli täytettä on tippunut leivän kokoamisen aikana, ripottele nämä vielä leivän päälle. Voitele leivän pinta kananmunalla.
Paista leipää noin 35 minuuttia uunin alaosassa. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Nyhtöleivän voi pakastaa jopa kolmeksi kuukaudeksi.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät