Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Nypi pehmeä voi jauhoihin ja lisää lopuksi kananmuna. Vaivaa taikinaksi. Jos taikina on löysää, lisää hieman jauhoja.
Jaa taikina kahteen osaan: isompaan ja pienempään. Anna kovettua jääkaapissa noin 30 minuttia.
Paloittele omenat kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Kuumenna ja anna kiehua muutaman minuutin aja miedolla lämmöllä. Lisää rommiaromi ja korintit ja anna jäähtyä.
Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka. Kauli isompi taikina pyöreäksi, vuokaa isommaksi levyksi ja nosta vuokaan. Painele pohjalle ja reunoille.
Kaada omenatäyte vuokaan taikinan päälle. Kauli pienempi taikina pyöreäksi, vuoan kokoiseksi levyksi ja nosta täytteen päälle. Nypi reunat kiinni.
Voitele piiras maidolla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kakku on kauniin kullan ruskea. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuttia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Tarjoa lähes jäähtyneenä vaniljakastikkeen, -jäätelön tai vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat