Lämmitä maito. Sekoita jauhot ja hiiva huolellisesti kulhossa ja lisää loput ainekset leivontakulhoon. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi esim. Yleiskoneella taikinakoukkua käyttäen ensin lyhyesti pienimmällä teholla ja sitten korkeimmalla teholla n. 5min. Peitä taikinakulho liinalla ja siirrä taikina lämpimään kohoamaan.
Pese omenat ja poista siemenet esim. siemenporaa käyttäen. Siivuta omena ohuiksi siivuiksi esim. vihannesleikkuria käyttäen. Kaada sitruunamehu omenasiivujen päälle. Sekoita ranskankerma ja sokeri. Lisää seokseen vaniljamyllystä vaniljaa. Laita uuni kuumenemaan 180C (kiertoilma 160C).
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla ja jaa taikina neljään osaan. Painele taikina ovaalin/suorakaiteen muotoiseksi taikinalevyksi. Siirrä taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kaksi taikinalevyä per pelti. Levitä jokaiselle taikinalevylle neljäsosa ranskankermaseosta, jättäen 1cm reunoista levittämättä. Lado seuraavaksi omenaviipaleet kullekin taikinalevylle. Siirrä tämän jälkeen lämpimään kohoamaan. Kun taikina on selvästi kohonnut, paistetaan Foccacciat uunin keskiosassa n. 25min.
Inspiroidu
Piirakat
Piirakat
Piirakat