Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murusta keksit hienoksi muruksi. Rouhi pistaasit hienoksi ja sekoita keksi muruihin. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä keksimassa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin.
Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Kuori ja kuutioi päärynät kattilaan. Lisää ruokosokeri, vaniljatahna ja sitruuna-aromi. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Purista liivatteesta ylimääräinen neste ja sekoita liivatteet kuumaan soseeseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa kaikki täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Lisää päärynäsose sekoittaen tasaiseksi. Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Kuumenna limemehu ja ruokosokeri höyryävän kuumaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita mehuun. Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja lisää elintarvikeväriä sen verran, että väri on raikkaan vaaleanvihreä. Kaada kiille varoen vuoassa olevan juustokakun päälle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan.
Irroita kakku varoen vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä ja tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.
Inspiroidu
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut
Hyydytettävät kakut