Kuori päärynät. Poista halutessasi siemenkota omenaporalla päärynän 'pohjasta' siten, että päärynä jää ehjäksi.
Kiehauta omenamehu kattilassa. Keitä päärynöitä miedohkolla lämmöllä n. 15 minuuttia.
Kääntele päärynöitä kypsymisen aikana. Nosta kattilasta ja laita talouspaperille valumaan. Vinkki: Jos et löydä kaupasta pieniä päärynöitä, niin ohjeeseen voi käyttää myös puolikkaita päärynöitä tai muotoilla isoista päärynöistä veitsellä pienempiä.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota annosvuoat tai uunin kestävät kahvikupit.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää taikinaan pieneksi paloiteltu mantelimassa.
Sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muiden aineiden joukkoon.
Lusikoi taikina annoskulhoihin. Työnnä taikinaan päärynät. Paista uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Inspiroidu
Leivokset
Leivokset
Leivokset