Esilämmitä uuni 175 °C asteeseen. Vuoraa kakkuvuoat leivinpaperilla. Pese sitruunat kuumalla vedellä, kuivaa ja raasta kuori hienoksi. Purista sitruunoista mehu.
Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, vatkaa hyvin jokaisen kananmunan lisäyksen jälkeen. Lisää sitruunahappo sekä sitruunan kuori ja mehu ja sekoita vielä noin 3 minuutin ajan.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola erillisessä kulhossa keskenään ja siivilöi ne sitten voiseokseen. Lisää öljy. Vatkaa taikinaa hetki, kunnes se on juuri ja juuri sekoittunut.
Jaa taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (Ø 20 cm).
Paista kakkuja uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Tarkista tikulla, ovatko pohjat kypsiä. Kakut ovat kypsiä, jos taikinaa ei tartu tikkuun. Ota kakut pois uunista ja vuoista, kaada ylösalaisin ja anna jäähtyä.
Valmista voikreemi. Sekoita vispilällä kananmunan valkuaiset, sokeri ja suola metalli- tai lasikulhossa. Sekoita välillä lämpimässä vesihauteessa, kunnes seos saavuttaa 65 °C lämpötilan ja sokeri on kokonaan liuennut.
Sekoita sähkövatkaimella kananmunan valkuaisia vielä noin 7 minuuttia, kunnes seoksesta tulee paksua ja kermamaista. Lisää vähitellen voita haaleanlämpöiseen vatkattuun valkuaiseen ja jatkaa vatkaamista, kunnes muodostuu sileä, tasainen kreemi.
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa puoliksi ja kaavi sisus pois. Pese sitruunat kuumalla vedellä. Kuivaa ja raasta sitten kuori sekä purista mehu.
Sekoita vaniljan sisus, sitruunahappo, sitruunankuori ja –mehu voikreemiin sähkövatkainta apuna käyttäen. Laita sitten sivuun odottamaan.
Vinkki: Jos sinulla ei ole lämpömittaria, hiero hieman valkuaisseosta sormiesi välissä. Jos et tunne sokeria, seos on valmis käytettäväksi.
Kiehauta vesi, sokeri, tyhjä vaniljatanko, sitruunahappo ja suola pienessä kattilassa, välillä sekoittaen. Jätä kiehumaan hiljalleen noin 3 minuutiksi.
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa kananmunan keltuainen hunajan kanssa vaaleaksi ja kermaiseksi sähkövatkaimella. Vatkaa kananmunan valkuaiset, suola ja tomusokeri toisessa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes massa on paksua ja marenkimaista. Kääntele keltuainen vatkatun valkuaisen joukkoon. Siivilöi joukkoon myös jauhot ja leivinjauhe ja kääntele varovasti. Värjää seos vihreäksi geelivärillä. Lisää kaakaojauhetta ja sekoita vain osittain taikinaan niin, että saat väriin marmoriefektin.
Kaada seos mikroaaltouunin kestäviin astioihin ja kuumenna mikroaaltouunissa 800 W teholla noin 1 ½ minuuttia. Aseta sammal sivuun jäähtymään ja muotoutumaan.
Vinkki: Ylimääräisen keltuaisen voi säilöä pakkasessa jopa 3 viikon ajan ja käyttää muissa resepteissä. Jos mikroaaltouunissa on tehoasetuksena 1000 W, kypsennä sammalta vain minuutin ajan.
Tasoita jäähtyneiden kakkupohjien pinnat, jos tarpeen. Leikkaa kukin sokerikakku kahteen osaan horisontaalisesti, jotta saat yhteensä 4 paksua pohjaa. (Jos haluat tehdä koristeeksi sammalta kaivavan pupun, jätä yksi pohjista sivuun ja käytä vain 3 pohjaa kakkuun).
Aseta yksi pohjista tarjoiluastialle. Poista vaniljatanko siirapista. Jaa sekä sitruunatahna että siirappi 4 annokseksi. Jaa voikreemi 5 annokseksi, jätä yksi annos koristelua varten. Levitä vuorotellen pohjalle ¼ siirappia, sitten sitruunatahnaa ja viimeisenä levitä tasaisesti 1/5 voikreemiä. Laita päälle seuraava pohja. Toista samat vaiheet jäljellä oleville pohjille. Kun kakku on täytetty, laita kakku jääkaappiin jähmettymään noin 20 minuutiksi.
Levitä jäljelle jäänyt voikreemi kakun reunoille tasaisesti (jätä sivuun noin 50 g tätä voikreemiä, mikäli haluat tehdä kakkuun pupukoristeen) ja peitä sivut sammaleella.
Ota suklaapesää varten lasi (Ø noin 6.5 cm). Käännä lasi ylösalaisin, peitä foliolla ja laita pakastimeen. Sulata 2/3 suklaasta kulhossa lämpimässä vesihauteessa. Sekoita joukkoon loput tummasta suklaasta, kunnes kaikki suklaa on sulanut.
Riko nuudelit noin 2 cm pitkiksi paloiksi ja sekoita suklaan joukkoon varovasti lastaa apuna käyttäen.
Aseta käsillä tai haarukan avulla lasinuudeleita lasin ympärille, niin että muodostuu pesä. Laita pakastimeen jähmettymään.
Kun suklaa on kovettunut, poista pesä varovasti foliolla peitetyn lasin ympäriltä. Aseta pesä sammalkakun päälle ja täytä vielä pääsiäismunilla.
Pupulle korvat: Sulata 2/3 suklaasta kulhossa lämpimässä vesihauteessa. Sekoita joukkoon loput suklaat lastalla, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Kaada suklaa pursotinpussiin ja pursota kaksi pupunkorvaa leivinpaperin päälle. Laita suklaa jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen.
Pupun vartalo, häntä ja tassut: Murskaa jäljelle jäänyt sitruunakakkupohja ja sekoita se jäljelle jääneen voikreemin (50g) kanssa. Mikäli seos jää kuivaksi, voit lisätä esimerkiksi hieman sitruunatahnaa. Peitä pyöreähkö kulho (Ø 10.5 cm; tilavuus 220 ml) alumiinifoliolla/muovikelmulla. Lisää kakkuseos, tasoita ja laita jääkaappiin jäähtymään vähintään 30 minuutiksi.
Sekoita mantelimassa ja tomusokeri keskenään. Ota 10 g mantelimassaa tehdäksesi hännän. Muotoile häntä ensin palloksi ja leikkaa sitten pintaa saksilla. Pyörittele tätä käsissä uudelleen, jotta saat palloon hieman epätasaisen pinnan, joka näyttää pupun hännältä.
Ota 20 g mantelimassaa, jaa se puoliksi ja muodosta tassut.
Värjää 5g mantelimassasta pienellä määrällä pinkkiä elintarvikeväriä. Muotoile 8:ksi pieneksi ja 2:ksi hieman suuremmaksi palloksi. Paina ne kevyesti litteiksi, niistä muodostuu pupun tassujen pohjat. Kiinnitä hieman suuremmat vaaleanpunaiset pallot tassujen keskelle vedellä. Aseta neljä pienempää palloa tassujen kärkiin.
Kauli loput mantelimassasta (55g) 2 mm paksuiseksi ympyräksi tomusokerilla ripotellun työtason päällä. Tämän tulisi riittää pupun vartalon päällystämiseen.
Poista kakku pyöreähköstä kulhosta ja poista folio/muovikelmu. Aseta kaulittu mantelimassa kakun päälle ja tasoita se. Leikkaa kakun reunoille jäävä ylimääräinen mantelimassa pois. Aseta pupu-mantelimassakakku sammalkakun päälle.
Kiinnitä häntä ja tassut mantelimassalla peitettyyn pupu-kakkuun pienellä määrällä vettä. Painele korvat varovasti kakun päälle.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut